dggdgg
indigo_boekjesindigo_boekjes

Al drie jaar lang verzorgen wij de campagne-uitingen van de Utrechtse indiegame incubator; Dutch Game Garden. Het ontwerpen van een poster voor het jaarlijkse INDIGO event groeide al snel uit tot een beeldbepalende reeks aan huisstijlproducten.

dgg-publicatiedgg-publicatie

Achievements Unlocked

Voor het vijfjarig bestaan van het Dutch Game Garden, ontwikkelden Defigners in opdracht een jubileumbrochure genaamd 'Achievements Unlocked'. De kleurrijke brochure bood een kijkje binnen het inititatief genaamd Dutch Game Garden ondersteund met enkele succesverhalen,  interessante cijfers, voorbeeldcases en trotse trofeeën. Deze brochure werd als portfoliostuk verspreidt aan alle belanghebbenden, waaronder Gemeente Utrecht. Hiermee bewees Defigners ook op het offline gebied te kunnen scoren. 

___

Defigners_dgg_laptopDefigners_dgg_laptop

Om startende gamedesigners met elkaar te verbinden, ontwikkelden DGG samen met Defigners het community platform; Gamedevs. Een platform waar succesverhalen vanuit de game-industrie een plek vinden en kruisbestuiving tussen ontwerpers mogelijk maakt. Een inspiratiebron en een kennisplatform gegoten in een opvallend en eigentijds jasje.

SIMPLE-mockupSIMPLE-mockup

Defigners ontwierp vanuit wireframes de volledige huisstijl en identiteit van het nieuwe Gamedevs platform. De grootste uitdagingen lagen in de user experience van de website. 

Het platform moest voor een groot publiek toegankelijk zijn. Helder, gebruiksvriendelijk en klaar voor een grote en kleurrijke community.

gamedevs-iphonegamedevs-iphone

Wij houden van samenwerken

Met de ontwikkeling van een website betrekken we alle partijen bij de verschillende stappen die we als ontwerpers doorlopen. Startend met wireframes gebruiken we de input van de klant om een eerste opzet te creëren, waarna we deze aanvullen met onze eigen know-how. Zo werkt het proces beide kanten op.

 

 

Het INDIGO is een speciaal door Dutch Game Garden georganiseerd gaming-event. Verschillende ervaren en onervaren gameontwikkelaars presenteren tijdens het INDIGO een speelbare demo van hun nieuwste game. Het jaarlijks terugkerend evenement geeft ons vrijheid elk jaar iets nieuws te doen binnen de bestaande huisstijl van DGG. 

brochures_kaartbrochures_kaart

“Het INDIGO is dankzij het karakteristieke ontwerp van Defigners een eigen leven gaan leiden en kenmerkend geworden voor Dutch Game Garden.”