Zoover_ipad2Zoover_ipad2

Ontwerp een reisblog die mensen inspireert en aanzet tot het delen van vakantie-ervaringen.

Bloggen gaat allang niet meer over alleen zenden. Maar over het betrekken van je doelgroep op een creatieve en vooral inspirerende manier. Zoover.nl verzamelt al jarenlang vakantie-reviews, maar ging samen met Defigners de uitdaging aan om een reisblog te ontwikkelen waarbij user-created content een grote rol speelt.

Met de focus op het inspireren van de gebruiker zijn wij samen met enkele reisbloggers aan tafel gegaan voor een kort doelgroeponderzoek. Om daar het antwoord te vinden hoe wij deze gevarieerde doelgroep actiever konden betrekken bij Zoover's reisblog. 

Gebruiksgemak vs Conversie

De grote uitdaging lag in het creĆ«ren van een balans tussen functionele content en marketing. Ons doel was om elk artikel ongeacht de inhoud qua leesbaarheid te optimaliseren en voldoende ruimte over te laten voor marketing elementen. Zodat een juiste balans ontstond tussen gebruiksgemak en conversie-elementen. 

Tot in de kleinste details uitgedacht.

Als UX designers ontwerpen wij zowel grafisch als technisch. Door tussendoor te prototypen, testen wij elke kleine interactie in een website.

patterns-zoover_defignerspatterns-zoover_defigners

Mobile-first

Een ontwerpfilosofie die wij vaak hanteren waarbij wordt uitgegaan dat het meerendeel van de gebruikers via tablet of smartphone de website bezoekt.  

mobilerow_zoover_defignersmobilerow_zoover_defigners

Doormiddel van persuasive design elementen, zoals de toevoeging van user-created content, brachten we gebruikers en inspirerende vakantieverhalen samen.

Website_zoover_defignersWebsite_zoover_defigners

Dingen die wij ook deden voor Zoover: